Candida Dieet Lunch Recept Tonijnsalade

Op je werk kan het soms lastig zijn je lunch voor te bereiden als je met het Candida Dieet bezig bent. In mijn geval is er geen fornuis aanwezig. Wel een magnetron zodat ik daarin af en toe een soep kan opwarmen. Er is ook een koelkast waarin ik mijn ingredienten voor de lunch kan bewaren. Maar stel dat je geen van beiden hebt, wat ga je dan eten als je ook geen gluten eet?

Candida Dieet Recept voor de Lunch

Tonijnsalade
Een makkelijke oplossing is een salade.
De onderstaande tonijnsalade is in een handomdraai te maken. Als je zoekt naar mogelijkheden om snel iets vers voor jezelf klaar te maken op locatie doe hier dan je voordeel mee.

Ingrediënten
Blikje tonijn
Zakje Rucola salade
Olijven
Partjes van een hard gekookt ei (maak deze van tevoren thuis klaar)
Eetlepel olijfolie
2 handenvol cherry tomaatjes (gehalveerd)
Naar smaak wat zout en peper en een flinke lepel groene pesto

Bereiding
Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten door elkaar te husselen.

Variaties
De tonijn kun je ook vervangen door een blikje makreel of sardientjes.

Extra's
Wil je hem rijkelijk opvullen doe er dan ook nog een halve fijngesneden rode ui doorheen

Geen vis
Voeg avocado of een handvol ongebrande ongezouten noten toe.

Eet Smakelijk!

Kijk voor meer suggesties en recepten op Candida Dieet Recepten

Voor verzorgingsproducten, voedingssupplementen, ingrediënten voor je candida recepten en meer producten die je kunnen helpen van je schimmelinfectie af te komen, kun je kijken op de Candida winkel Candidawijzer

Nystatine en Candida

Nystatine werkt zeer effectief in de behandeling voor bepaalde schimmels zoals Candida Albicans. Nystatine is een schimmelwerend middel dat over het algemeen een mild effect heeft op het lichaam. Het is geschikt voor de behandeling van Candidiasis en doodt niet alle goede bacteriën zoals sommige antibiotica dat kunnen doen. Als aanvulling op de behandeling van Candida in de darmen werkt Nystatine ook effectief voor schimmels op de huid en in de mond.

Nystatine en Candida
Nystatine

Wat is Nystatine?
Nystatine is een antischimmelmiddel. Artsen schrijven het voor bij spruw en schimmel- en gistinfecties van maag en darm.

Hoe werkt Nystatine?
Nystatine bestrijdt schimmelinfecties, zoals Candida-infecties in de mond, keel, slokdarm, maag en darm. Het beschadigt de celwand van de schimmel, waardoor de schimmel afsterft en wordt voorkomen dat de gistcellen zich voortplanten. Door de celwand te beschadigen lekt de inhoud van deze giftige cellen in je darmen. Het toeval wil dat het deze giftige chemicaliën zijn die de bekende Candida Die-Off symptomen veroorzaken (dit wordt ook wel het Herxheimer effect genoemd).

Nystatine is vooral dodelijk voor Candida Albicans, de gist die  Candidiasis veroorzaakt. Het heeftt geen effect op andere micro-organismen in je lichaam. Een antibioticakuur doodt vaak niet alleen de slechte bacteriën in je darmen maar ook de goede. Nystatine daarentegen stormt op je Candidiasis af en laat de rest van je darmflora onaangetast.
Bijwerkingen van Nystatine
Nystatine kent maar weinig bijwerkingen. Na een paar dagen zijn de schimmels al verdwenen. Zij kunnen echter weer terugkomen. Sommige patiënten voelen zich beter zolang zij dit middel gebruiken en het kan veilig langdurig worden gebruikt. Het nadeel is wel dat zoals met de meeste schimmelwerende middelen, de candida-infectie resistent kan worden voor Nystatine bij langdurig gebruik.

De meeste mensen kunnen Nystatine tolereren, maar behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende:

Zelden
Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, braken en diarree. Deze klachten gaan meestal vanzelf over.

Zeer zelden
Overgevoeligheid voor dit middel. Dit merkt u aan huiduitslag, roodheid en jeuk. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. Geef aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor nystatine. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het middel niet opnieuw krijgt.

Raadpleeg uw arts als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Alternatieve behandeling voor mensen met chronische Candidiasis
Nystatine is een prima behandeling voor mensen die zo af en toe last hebben van een candida-infectie. Maar voor diegenen die een chronische schimmel infectie hebben is het verstandiger om voor een natuurlijkere behandeling te kiezen. Velen hebben een vermindering van symptomen van een candida-infectie ervaren door het volgen van een voedzaam Candida Dieet. 

Wat houdt het Candida Dieet in?
Het Candida Dieet houdt in dat je voedingsmiddelen waarop de gistcellen zicht voeden (voorlopig) verwijderd uit je voedingspatroon. Kruiden en andere voedingsmiddelen gaat geruiken die de groei van de gistcellen en andere schimmels voorkomt. Je weerstand weer gaat opbouwen tegen schadelijke micro organismen zoals parasieten.

Meer informatie over een natuurlijke behandeling bij Candida
Als je geïnteresseerd bent om je Candida-infectie op een natuurlijke manier te behandelen dan kun je de volgende artikelen en pagina's ook bekijken voor meer informatie:



Bronnen:

Kan ik diksap gebruiken als ik een Candida-infectie heb?

Kan ik diksap gebruiken als ik een Candida-infectie heb?
Diksap is toch gezond, want het is gemaakt van natuurlijk fruit zoals appels en peren, ....toch?
Diksap is inderdaad van een natuurlijk product gemaakt maar dat wil nog niet zeggen dat het daarom ook geschikt voor je is als je last hebt van een Candida-infectie. Diksap is namelijk een geconcentreerde vorm van fruitsuikers, en ongeacht of je deze bij de supermarkt of een biologische versie koopt, heeft het een hoog suikergehalte.

Wat is diksap?
Diksap betekent letterlijk ingedikt vruchtensap. Diksap is dus niets meer en niets minder geconcentreerd vruchtensap, zonder enige toevoeging. Er wordt alleen iets uitgehaald: water. Zo blijft een ingedikt sap van het fruit over, Diksap dus. Voor het maken van 1 kilo diksap is maar liefst zo'n 8 tot 10 kilo fruit nodig! Er blijven ook geen vezels over. Diksap bestaat uit 80-85 gram suikers (fructose) per 100 ml!

Diksap en Candida
Door de hoge concentratie vruchtsuikers kan het van invloed zijn op je Candida-infectie. Diksap is dus geen verstandige keuze als je een Candida-infectie hebt.

Alternatief voor diksap bij Candida
Van alleen water en thee drinken kun je af en toe ook wat flauw van worden. Heb je zin in iets verfrissends, probeer dan eens een halve theelepel appelciderazijn in een glas aangelengd met water. Je kunt ook gewoon wat vers citroen of limoensap mengen met water. Gebruik je diksap om te koken probeer dan eens stevia.

Kefir een natuurlijke probiotica bij Candida


Kefir en Candida Waterkefir Melkkefir Peter Bauwens
Kefir en Candida
Kefir is één van de meest natuurlijke probiotica. Als je je candida overgroei wil verslaan, dan kun je met behulp van kefir je darmflora goed in balans houden. Het is een rijke aanvulling voor de bacteriën in je darmen.

Hoe smaakt kefir?
Voor de regelmatige bezoekers van de biologische winkels zou het opgevallen kunnen zijn dat er aantal kefir producten aan het assortiment zijn toegevoegd. Als je karnemelk lekker vindt dan zul je kefir ook wel lusten. Het prikkelt wat meer op de tong dan karnemelk en is iets zuurder dan yoghurt. Qua structuur ligt het tussen yoghurt en karnemelk in en je kunt het gewoon drinken. Ik vind het heel verfrissend, vooral om 's ochtends na een glas water een glas kefir te nemen of om tussen de bedrijven door te drinken.

Oostwaards kennen ze Kefir al langer 
Kefir is de laatste tijd heel hot maar in de Balkan en andere omringende landen in het oosten en zuiden daarvan kennen ze het drankje al langer. Vaak wordt het gedronken na een broodje kebab of een burek.Het wordt gemaakt schapen-, geiten- en koemelk, maar er zijn inmiddels ook varianten van gemaakt op basis van water, kokos-, en sojamelk.

Kun je kefir drinken als je lactose intolerant bent?
Wat als ik lactose intolerant ben en geen zuivelproducten neem of als ik melk producten niet goed verteer? Is kefir dan wel goed voor me?
Lactose intolerantie is een algemeen voorkomend spijsverteringsprobleem dat wordt veroorzaakt door een tekort van het enzym lactase. Dit enzym heeft het lichaam nodig om lactose af te breken (dit wordt ook wel melksuiker genoemd). Winderigheid, een opgeblazen buik en diarree zijn het resultaat.
Net zoals yoghurt, dat wordt gemaakt van gefermenteerde melk, bevat kefir een heleboel goede bacteriën die onder andere de lactose vertering helpen en daardoor geen symptomen van lactose intolerantie veroorzaken. Maar kefr heeft een breder spectrum van voedingsstoffen dan yoghurt en spijsverteringsbacteriën.

Neem 's ochtends op een lege maag als eerste een glas kefir of voor het ontbijt en je zult merken dat het makkelijk verteerbaar is. Begin met een kleine hoeveelheid en begin ermee om het om de dag te drinken. Als het goed gaat kun je het op bouwen naar een dagelijks glas kefir.

Wil je meer lezen over Kefir, Peter Bauwens heeft er een boekje over geschreven genaamd Waterkefir Melkkefir. Hierin staat hoe je beide soorten zelf kunt maken en je vindt er een heleboel recepten.

Hou je ervan om zelf aan de slag te gaan en ook nog wat te besparen?
Het schijnt heel makkelijk te zijn om kefir zelf te maken, met de juiste granen kun je eeuwig vooruit. Je kunt deze namelijk keer op keer gebruiken zonder ze uit te putten. Dan heb je huisgemaakte  probiotica bij candida. Ik heb deze granen nog niet kunnen vinden in Nederland dus mocht jij het weten laat dan een comment achter of stuur een mailtje.

Bronnen:
http://www.webmd.com/allergies/news/20030530/kefir-helps-lactose-intolerance

Probiotica voorkomt Candida-Infecties

probiotica voorkomt candida-infecties in darmen te vroeg geboren baby's
Probiotica voorkomt Candida-Infectie in de Darmen
Probiotica voorkomt een Candida-Infectie bij te vroeg geboren baby's in de darmen.

Uit onderzoek van de universiteit van Catania is gebleken dat probiotica een candida-infectie kunnen voorkomen.

Het doel van het onderzoek: de effectiviteit evalueren van probiotica in het voorkomen van een overgroei aan Candida in de darmen van te vroeg geboren baby's.
De probiotica hadden een duidelijk gunstig effect. Baby's die probiotica kregen, hadden minder bacteriële en candida-infecties dan baby's die enkel een standaardbehandeling kregen.
Een aangename bijwerking van de probiotica was dat ze ook leidden tot minder maag- en darmklachten bij de baby's. De probioticumstammen die de onderzoekers gebruikten waren Lactobacillus rhamnosus en L. reuteri, twee stammen die gekend zijn omwille van hun werkzaamheid en veiligheid.

Bron:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20410904